Zpět na výpis
Připrav se na konec školního roku: Nezapomeň na důležitá pojištění

Připrav se na konec školního roku: Nezapomeň na důležitá pojištění

Blíží se nám konec školního roku, aneb prázdniny jsou za dveřmi! Jaké pojištění se hodí pro toto období? To si dnes společně projdeme.
Markéta
17. 6. 2024

Začátek letních prázdnin je za dveřmi! A to je ideální čas zamyslet se nad potřebnými pojištěními pro děti a studenty. Od ochrany cenných předmětů a cestovního pojištění až po zdravotní a odpovědnostní pojištění – zjisti, jaké pojištění může být užitečné a jak se připravit na případné nečekané situace.

Letní tábor

Těšíš se, že děti vyrazí na tábor? Tady se pozastav určitě nad tím, jestli je máš pojištěné na úraz. Co si budeme povídat, léto je plné zábavy a dovádění, proto také vévodí statistikám ohledně úrazů. Víš, že nejvíce úrazů se děje právě v červenci? 

Nespoléhej se na to, že organizátor tábora je dobře pojištěný. Ne vždy tomu tak je, většinou si sjednají malé limity. Proto je vždy lepší mít vlastní úrazové pojištění. 

Léto u babičky

Jedou tvé děti za babičkou a dědečkem? Co když je neuhlídají a někomu něco rozbijou? Na to se vztahuje pojištění občanské odpovědnosti. Stojí to pár stovek ročně, ale může to hodně ušetřit peněžence, když nastane nějaký karambol. 

Dovolená v zahraničí

Rodinná dovolená za hranicemi naší země, to určitě budeš potřebovat cestovní pojištění. Hlavně s dětmi bych to nedoporučovala vynechat. Nejde jen o úrazy, ale i nemoci, na které jsou dítka víc náchylná.

Zahraniční kurzy

Pokud tvé dítě odjíždí na zahraniční kurz, aby se zlepšilo v cizím jazyce. Budeš potřebovat také cestovní pojištění. Jen pozor! Pokud by tam letělo hlavně kvůli práci, je nutné to zohlednit při sjednávání cestovka. 

Některé z pojišťoven ti mohou poskytnout studentskou slevu, pokud vlastníš ISIC nebo jinou studentskou kartu. Je dobré to před sjednáním pojištění poradci sdělit. 

Úrazové pojištění

Ať je léto nebo zima, úrazové pojištění se hodí mít neustále. Pokud úrazovko zařídíš svému dítěti už v ranném věku, bude ho mít za pár stovek a s vysokým limitem. 

Výhodou je, že toto "levné" pojištění bude platit až do jeho 26. narozenin – a to se vyplatí! Mrkni na můj starší článek, kde to rozebírám do detailu.

Pojištění domova

V létě se často pohybujeme mimo domov. To láká nenechavé ruce a také se často dějí vodovodní škody, protože tyhle věci se prostě dějí, když nemají. 

Hlavně zkontroluj pojištění domova, jestli pojištění obsahuje také odcizení. Dále jaký je u toho stanovený sublimit, aby to odpovídalo vybavení domova. 

Nedávej zlodějům příležitost. Často na sociálních sítích prozradíme, že nejsme doma. Což může přilákat zloděje, kteří na takové informace čekají a pak jdou na jistotu. Je dobré mít doma kameru, která detekuje pohyb a upozorní tě na mobil. Nebo hodné kamarády, kteří zajedou místo zkontrolovat. 

Asistenční služby

Někdy se rozhodneme vyrazit za hranice s vlastním automobilem. Buď je dobré si ho připojistit v rámci cestovka, nebo si také rozšířit asistence na pojištění vozidla.

Některé pojišťovny již nabízení cykloasistence, to se může také hodit. Např. pojišťovna Kooperativa, to má v rámci pojištění domova v nejvyšším balíčku Komfort zdarma. 

Prázdniny mají být o zážitcích s rodinou a kamarády. Proto Vám přeji, ať si prázdniny užijete ve zdraví a bez nehod. Za týden jen vyzvednou vysvědčení a léto může začít!